Beure aigua i evitar l'exterior amb temperatures extremes, principals consells per no patir cops de calor

Beure aigua és imprescindible

Societat

Publicat el 25/jul/11 per Berta Miró

Beure aigua i no fer esport en les hores de temperatures extremes són alguns dels consells que les campanyes de prevenció de la calor recomanen aquest estiu. L'objectiu d'aquestes campanyes és evitar les conseqüències negatives de les altes temperatures que van des d'una insolació lleu fins a un cop de calor, una emergència mèdica que presenta un alt nivell de mortalitat. Les campanyes van dirigides sobretot a la gent gran, als nens i a les persones que pateixen alguna malaltia.

Alguns dels consells més bàsics per protegir-se de les altes temperatures són portar roba fresca i ampla i evitar sortir o fer esport a les hores de més calor.

La cap de serveis d'urgències del Capio Hospital General de Catalunya (HGC), Marta Guzmán, ha afegit altres recomanacions en declaracions a Cugat.cat.

Marta Guzmán

Portar barret, anar a la platja amb el para-sol i, sobretot, beure molt encara que no es tingui set.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Les campanyes de prevenció de la calor han contribuït en el descens de la mortalitat a causa de les altes temperatures. Tot i no tenir dades exactes, així ho ha assegurat Guzmán.

Marta Guzmán

L'any 2010 a Catalunya no hi va haver cap mort provocada per un cop de calor. Això és un èxit de les campanyes de prevenció.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





L'època ideal per començar a seguir aquests consells és a principis de juny. Estar informats de les onades de calor també ajudarà a prevenir els accidents.