La Cecot proposa mesures per agilitzar els processos judicials


  • Comparteix:

La Cecot demana millores al funcionament de la justícia

La Cecot demana millores al funcionament de la justícia

La patronal vallesana Cecot ha traslladat a la consellera de Justícia, Pilar Fernández, propostes per reduir els terminis de gestió i resolució d'expedients i resolucions dels jutjats social i penal de Terrassa, que donen servei a Sant Cugat. L'organització empresarial aposta per la introducció de la mediació i l'arbitratge per reduir aquests processos que en aquests jutjats s'allarguen, segons la patronal, nou mesos per sobre la mitjana de la demarcació de Barcelona. La Cecot creu que aquesta situació perjudica empresaris i treballadors.

Segons la Cecot, els jutjats social i penal de Terrassa tarden més de 12 mesos en la tramitació i resolució de processos mentre que la mitjana de la demarcació de Barcelona és de 90 dies. El president de l'entitat, Antoni Abad, i el secretari general, David Garrofé, s'han entrevistat aquesta setmana amb la consellera, a qui han transmès la seva preocupació i les seves propostes.

El secretari general de la patronal, David Garrofé, ha explicat a Cugat.cat les peticions que han traslladat a la consellera.

David Garrofé

Cal buscar nous instruments per fer la justícia més ràpida, més àgil i més barata. Això passa per l'arbitratge i la mediació.





Garrofé considera que el model a seguir és l'anglosaxó, on el sistema ja contempla aquestes possibilitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.