Ada Colau (Unipau): 'Les hipoteques condemnen de per vida les famílies'


  • Comparteix:

Colau demana que els polítics busquin solucions

Colau demana que els polítics busquin solucions

Els més de 300.000 processos d'execució hipotecària que s'han engegat durant la crisi a tot l'Estat espanyol, 56.000 d'aquests a Catalunya, han deixat sense llar milers de famílies, que a més han adquirit un deute 'astronòmic'. D'aquesta alarmant situació ha advertit la membre de l'Observatori de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC) i de la plataforma Afectats per la hipoteca Ada Colau aquest dissabte en el curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau). Colau ha explicat que l'objectiu és ara modificar la legislació en matèria hipotecària i aturar els desnonaments per evitar que més famílies es quedin al carrer. Mira l'entrevista a Ada Colau a Cugat tv

La legislació espanyola en matèria d'execució hipotecària, única a Europa, contempla que en cas de morositat les entitats bancàries poden subhastar l'habitatge pel 50% del seu valor i exigir la diferència als antics propietaris. La membre de la plataforma Afectats per la hipoteca, Ada Colau, ha explicat en quina situació deixa això a les famílies afectades.

Ada Colau

Milers de famílies estan perdent els seus habitatges i quedant-se amb un deute de 300.000 euros. Això significa que seran embargades de per vida i no es podran refer mai.


En aquest sentit, la plataforma ha elaborat un projecte de llei que estableix que en cas de tractar-se del primer habitatge, l'entrega suposi l'eliminació del deute. A més de voler modificar la legislació, la plataforma busca solucions per a les famílies que ja es troben en aquesta situació. Colau ha explicat a Cugat.cat la seva proposta.

Ada Colau

Plantegem que s'aturin els desnonaments i que les famílies perdin la propietat però es puguin quedar en règim de lloguer. Pensem que beneficia totes les parts.



Colau ha estat molt crítica amb l'actitud de les entitats financeres, a les quals considera una de les 'culpables' de la crisi econòmica i lamenta la seva manca de col·laboració en la cerca de solucions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.