Daniel Munevar (Unipau): 'Hi ha recursos suficients per alimentar tres vegades la població mundial'


  • Comparteix:

Munevar afirma que hi ha una forta desigualtat en la distribució dels aliments.

Munevar afirma que hi ha una forta desigualtat en la distribució dels aliments.

L'accés desigual als aliments marca la problemàtica de la crisi alimentària, tot i que el nivell de producció actual de matèries primeres permet abastir tres vegades la totalitat de la població mundial. Així ho afirma el membre del Comitè d'Abolició del Deute al Tercer Món Daniel Munevar, que ha ofert aquest diumenge una conferència al curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau). Segons Munevar, el control de les polítiques alimentàries per part d'organismes internacionals fomenta l'especulació financera sobre el mercat de matèries primeres. Mira l'entrevista a Daniel Munevar a Cugat tv

Segons xifres de la Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO), més de la tercera part de la població mundial, uns 925 milions de persones, passa fam. Aquest col·lectiu dedica un 80% dels seus ingressos a la compra d'aliments, fet que els fa febles davant les oscil·lacions del preu de les matèries primeres.

Tot i les dificultats d'accés als aliments, la producció actual permet abastir 20.000 milions de persones, tres vegades la població global. Així ho ha afirmat el membre del Comitè d'Abolició del Deute al Tercer Món Daniel Munevar.

Daniel Munevar

Amb els recursos actuals, es pot alimentar tres vegades el total de la població mundial.


En aquest sentit, Munevar proposa que els estats comencin a exercir un control estricte sobre la totalitat de la seva producció, distribució i consum d'aliments.

Munevar ha explicat les conseqüències més directes de l'adopció d'aquesta mesura.

Daniel Munevar

Assegurar l'accés als aliments de forma estable és una distinció d'estabilitat política.



D'aquesta manera, també es reduiria l'impacte de les migracions massives a països desenvolupats per manca de recursos, fet que incideix en les tendències xenòfobes que s'experimenten actualment a Europa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.