Marc Garfella (Unipau): 'Qualsevol santcugatenc podrà consumir electricitat verda al setembre'


  • Comparteix:

Marc Garfella, al Centre Borja

Marc Garfella, al Centre Borja

La cooperativa Som Energia subministrarà electricitat d'origen 100% renovable a totes les llars espanyoles que ho contractin a partir del setembre. El projecte, pioner a l'Estat i que també arribarà a Sant Cugat, s'ha presentat a la ciutat aquest diumenge en el marc del curs d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau). Segons el membre de Som Energia Marc Garfella els socis d'aquesta cooperativa només canviaran de titularitat de companyia elèctrica. Mira l'entrevista a Marc Garfella a Cugat tv

El projecte és herència de les cooperatives de consum d'energia verda ja consolidades al nord d'Europa. Bèlgica, Alemanya i els Països Baixos en són el referent. Creada el 2010, els socis de la catalana Som Energia rebran subministrament d'electricitat de fonts 100% renovables.

Pel secretari del consell rector de Som Energia, Marc Garfella, el salt de la companyia elèctrica tradicional a l'empresa verda implica només un pas.

Marc Garfella

És molt fàcil. El soci no ha de fer res. Som Energia ho canvia tot: no hi ha un canvi físic, tampoc d'instal·lació ni de comptador.


L'empresa no només subministrarà electricitat verda, sinó que també produirà energia a través de turbines eòliques, panells solars i plantes de biogas. Un model d'empresa que s'ha presentat a Sant Cugat en el marc del 26è curs d'estiu de la Unipau. El seminari ha formulat aquest diumenge solucions per acabar amb les desigualtats ecològiques i avançar cap a societats més sostenibles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.