L'estació de FGC de Sant Cugat pateix una davallada d'un 5'5% d'usuaris en un any


Temes relacionats

Caiguda en l'ús dels serveis de FGC i Renfe durant el 2010 (18/abr/11)


  • Comparteix:

Estació santcugatenca de FGC de Volpelleres

Estació santcugatenca de FGC de Volpelleres

L'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Sant Cugat ha patit una davallada del 5'5% d'usuaris durant el primer semestre d'enguany si es compara amb el mateix període de l'any passat. En concret, s'han perdut uns 100.000 viatgers i la xifra s'ha quedat en 1.824.000 passatgers, mentre que l'any passat era de 1.930.000. L'empresa ferroviària ho atribueix al fet que molts usuaris han passat a utilitzar la nova estació de Volpelleres, per la qual hi han passat 260.000 persones durant els primers mesos de l'any.

En la mateixa línia, les estacions de Valldoreix i Sant Joan també han perdut part del nombre d'usuaris, segons l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona.

Tot i així, l'ATM de Barcelona ha explicat que la demanda de transport públic ha augmentat un 2% en aquesta zona. Per a fer-hi front, es va incrementar en 9'4 milions l'afluència de viatges en tots els serveis respecte al 2010, inclosos els que s'ofereixen a la nostra ciutat. Segons l'estudi de l'ATM, durant els primers sis mesos d'aquest any s'ha recuperat la demanda de transports que hi havia el 2008, abans de l'esclat de la crisi econòmica.

Durant el primer semestre d'enguany, els FGC han deixat d'oferir mig milió de viatges dins l'àrea de Barcelona. D'altra banda, el servei de rodalies de Renfe ha passat a oferir 2'7 milions de viatges més que l'any passat en el mateix àmbit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.