Capio HGC i Justícia, molt satisfets del programa d'infractors voluntaris


  • Comparteix:

Instal·lacions del Capio HGC

Instal·lacions del Capio HGC

Capio Hospital General de Catalunya (HGC) i el departament de Justícia han fet aquest dimecres un balanç molt positiu en roda de premsa sobre el seu programa de treballs socials. El projecte consisteix en que infractors de delictes menors de trànsit i petits furts portin a terme tasques socials amb pacients de l'hospital. A dia d'avui ja han passat 19 penats pel Capio HGC i actualment n'hi ha cinc realitzant tasques socials. Mira aquest reportatge a Cugat tv

Els participants de la iniciativa es dediquen a acompanyar alguns malalts del Capio HGC per fer-los passar una estada més amena al centre. Entre d'altres coses, les activitats consisteixen en jugar a jocs de taula i compartir una lectura amb els pacients. La idea vol fer front a la solitud que pateixen alguns malalts a causa de la manca de temps disponible dels seus familiars per visitar-los. La majoria d'infractors realitzen 30 jornades de quatre hores i molts d'ells decideixen seguir de voluntaris acabat el seu període obligatori.

La directora d'infermeria de l'hospital, Ana Cruz, ha explicat com valoren l'experiència els participants i els pacients.

Ana Cruz

Els voluntaris surten contants i els pacients aconsegueixen trencar amb l'ingrés hospitalari.



El cap de l'àrea de mesures penals alternatives del departament de Justícia, Pius François, destaca la diversitat de perfils dels infractors seleccionats pel programa.

Pius François

Els perfils són molt diferents, el que hem fet és buscar llocs on aquests perfils s'hi puguin adaptar.




Des del departament de Justícia han explicat que es realitzen molts altres programes semblants amb fins a 1.300 entitats i institucions diferents. Des del departament també s'ha anunciat que ampliaran aquest tipus de projectes a altres hospitals més petits gràcies a l'experiència tant satisfactòria del Capio HGC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.