Oliveres (Unipau): 'Tenim alternatives perquè el mon canviï i cal que ho faci ràpidament'


  • Comparteix:

El president de la Universitat Internacional de la Pau, Arcadi Oliveres

El president de la Universitat Internacional de la Pau, Arcadi Oliveres

La Universitat Internacional de la Pau (Unipau) ha tancat aquest dimecres el curs d'estiu amb el convenciment que hi ha alternatives per canviar el món i fer-lo més just i igualitari. El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, ha afirmat que 'cal que les coses es transformin ràpidament' i ha posat les revoltes àrabs com a exemple dels canvis que cal dur a terme per combatre les desigualtats i aconseguir millores ja sigui des de la vessant institucional com també des de la participació ciutadana en la vida política. Mira l'entrevista a Arcadi Oliveres a Cugat tv

El seminari d'enguany ha girat al voltant de buscar solucions per aconseguir un món més just. El curs ha comptat amb ponències d'experts com l'economista Muriel Casals, que ha criticat el domini que el mercat financer té sobre la vida política. El seminari ha servit per proposar alternatives a aquesta problemàtica, com la banca ètica, la taxa Tobin i el control de paradisos fiscals. Durant el curs, també s'han presentat alternatives com l'austeritat i el decreixement per combatre l'escassetat de recursos.

Les revoltes àrabs han estat un punt central al curs. El professor de Ciència Política Bíchara Kader ha posat de manifest la joventut dels manifestants com una característica clau del perfil dels protagonistes, com també la posició de la dona i la participació de la gent del carrer. Sobre aquesta qüestió, els periodistes Xavier Mas de Xaxàs, Carme Colomina i Jordi Pérez han subratllat també la importància de les xarxes socials com a mitjà de convocatòria a les revoltes.

En aquest sentit, el president de la Unipau, Arcadi Oliveres, ha posat les revoltes àrabs com un exemple dels canvis que es necessiten per aconseguir un món més just. Oliveres també ha destacat la joventut dels assistents al seminari i ha dit que enguany la participació ha estat considerable.

Arcadi Oliveres

Tenim alternatives i les coses s'han de transformar ràpidament. La gent surt il·lusionada i estem veient un canvi generacional.


El curs d'estiu de la Unipau ha tingut lloc al Centre Borja i ha posat punt final aquest dimecres amb una xerrada de l'investigador José Maria Tortosa, que ha exposat les alternatives que cal dur a terme per millorar la conjuntura actual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.