El transport mèdic urgent, en vaga indefinida


Temes relacionats

El primer dia de vaga d'ambulàncies causa esperes de cinc hores en els viatges programats (19/jul/11)

Les ambulàncies de la ciutat fan vaga fins divendres (19/jul/11)


  • Comparteix:

A la ciutat hi ha dos vehicles d'aquest servei

A la ciutat hi ha dos vehicles d'aquest servei

Els treballadors del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) estan en vaga des d'aquest dimarts per protestar contra les retallades a Sanitat. Segons fonts sindicals, la reducció del pressupost sanitari impulsat des del departament de Salut s'ha traduït en la reducció de cinc hores del funcionament d'aquest servei a la ciutat, dues al CAP Sant Cugat i tres al CAP Valldoreix, fet que repercuteix en la seva qualitat. Tot i la vaga, l'assistència continua funcionant ja que els serveis mínims decretats cobreixen el 100% perquè l'administració el considera essencial.

Segons fonts sindicals, el SEM, organisme públic encarregat de les urgències i emergències mèdiques, ha reduït en cinc hores la cobertura d'un servei que a la ciutat funcionava, fins ara, les 24 hores del dia. En resposta, els treballadors s'han declarat en vaga indefinida fins que no es restableixi el funcionament habitual.

L'empresa Ivemon Ambulàncies Egara és la companyia encarregada de gestionar aquesta prestació a Sant Cugat. El president del comitè d'empresa, Federico Asensio, ha explicat a Cugat.cat que demanen la intervenció de l'administració per desencallar la situació.

Federico Asensio

L'administració s'ha d'implicar, la retallada és una decisió seva. És un servei vital i si es redueix el servei se'n ressentirà.


L'afectació de les retallades, segons Asensio, repercuteix en el temps de resposta de les dotacions ja que s'utilitzen menys recursos per cobrir més territori durant les hores suprimides.

D'altra banda, Asensio ha explicat que la vaga d'ambulàncies celebrada la setmana passada no ha servit per arribar a un acord ni amb l'empresa ni amb el departament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.