La comunitat musulmana de Sant Cugat comença el ramadà


  • Comparteix:

Comunitat musulmana santcugatenca

Comunitat musulmana santcugatenca

Prop de 450 santcugatencs de la comunitat islàmica comencen el ramadà aquest dilluns. Els musulmans seguiran el novè mes del calendari musulmà en què es practica el dejuni durant 30 dies.

El novè mes del calendari musulmà marca entre 29 i 30 dies de dejuni, segons el calendari lunar, per als fidels d'aquesta religió. Des que surt el sol, aproximadament a les sis del matí, fins que es pon cap a les nou del vespre, els membres de la comunitat religiosa no tenen permès ni beure ni menjar.

Un membre de la comunitat musulmana, Yones Amtia, ha explicat que és més fàcil seguir el ramadà als països islàmics, ja que els horaris laborals s'adapten a la tradició religiosa.

Yones Amtia

Aquí tenim els mateixos horaris de feina. En canvi als països musulmans fan jornada reduïda.



A part de tenir prohibit ingerir cap aliment o beguda fins al crepuscle, també s'han d'abstenir de fumar, de perfumar-se i de mantenir relacions sexuals durant les hores diürnes. Tot i això, cada vespre, la ruptura del dejuni té un caràcter festiu amb reunions familiars i lectures de l'Alcorà.

Yones Amtia

Els nens, les dones embarassades o amb la regla, els malalts, els viatgers i els ancians estan exempts de fer el ramadà.



A tot el món, més de 1.300 milions de musulmans comencen el ramadà aquests dies. N'estan exemptes les dones embarassades, amb la menstruació o que acaben de parir, els malalts mentals, els menors d'edat, els ancians dèbils i els viatgers.

Aquesta tradició sagrada prové de la creença que va ser durant aquest mes quan Mahoma va rebre la revelació de l'Alcorà. Per la seva importància, segueix sent un dels cinc pilars de l'islam, que inclou l'oració cinc vegades al dia, la professió de la fe, donar almoina i la peregrinació a la Meca almenys un cop a la vida.

L'oratori de la comunitat islàmica de Sant Cugat, situat al carrer de Montserrat, acull les oracions dels fidels a la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.