Primer dia de tancament del CAP Valldoreix


Temes relacionats

El CatSalut garanteix la continuïtat de tots els serveis als CAP de la ciutat a partir de setembre (29/jul/11)


  • Comparteix:

Exterior del CAP Valldoreix

Exterior del CAP Valldoreix

Des d'aquest dilluns el Centre d'Atenció Primària (CAP) Sant Cugat absorbeix els usuaris del CAP Valldoreix ja que aquest tanca durant tot el mes per adequar-se a les retallades decretades des del departament de Salut. Aquesta decisió ha provocat la mobilització dels veïns del territori en contra d'una decisió que afecta un servei 'essencial'. L'Ajuntament també ha demanat a Mútua Terrassa, companyia operadora del servei, la reconsideració d'aquest tancament en una moció institucional.

L'operador sanitari privat ha defensat aquesta mesura d'estalvi recordant que ja s'ha fet altres vegades i assegurant que la qualitat assistencial no es veurà afectada. Així ho explicava a Cugat.cat el director general de Mútua Terrassa, Esteve Picola.

Esteve Picola

Adeqüem l'oferta a la demanda, és una mesura normal. Té una afectació molt minsa.


L'associació de Veïns Progressistes de Valldoreix i la Federació d'Associacions de Veïns (FAV) de Sant Cugat han recollit durant el juliol més de 1.300 signatures a favor de mantenir el CAP obert durant l'agost. A més, la FAV va portar el debat al ple municipal perquè els partits es pronunciessin al respecte. El president de l'entitat veïnal, Manel Sánchez, va intervenir durant la sessió.

Manel Sánchez

No és acceptable ni necessari. Hi ha altres mesures per evitar aquest tancament.



Els treballadors dels dos centres sanitaris, immersos d'altra banda en un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), també han mostrat el seu malestar per les retallades tancament. Així ho va expressar la representant del comitè d'empresa dels dos CAP, María José Perona, al darrer ple.

María José Perona

Els polítics no són conscients de les conseqüències de les retallades.



L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha anunciat que l'Ajuntament exigirà el ple funcionament dels dos CAP a partir del setembre, després del tancament del CAP Valldoreix a l'agost. Segons Conesa, l'equip de govern municipal serà 'bel·ligerant' amb la Generalitat.

Mercè Conesa

Serem bel·ligerants amb la Generalitat.


Des del Servei Català de la Salut (CatSalut) s'assegura que el primer de setembre es tornarà a la normalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.