13 anys de presó per a Huguet i sis per a Núñez pel 'cas Hisenda'


Temes relacionats

El fiscal del 'cas Hisenda' acusa els inspectors fiscals de 'posar-se a la venda' (13/mai/10)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del judici pel 'cas Hisenda' / 3cat24.cat

Imatge d'arxiu del judici pel 'cas Hisenda' / 3cat24.cat

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 13 anys de presó el valldoreixenc Josep Maria Huguet, excap de la Inspecció d'Hisenda, i a sis anys el constructor Josep Lluís Núñez, propietari majoritari del sector de Torre Negra, per la seva implicació en el 'cas Hisenda'. La sentència, feta pública aquest dijous, els condemna per suborn, prevaricació i falsedat documental, entre altres delictes, per formar part d'una trama corrupta d'empresaris i inspectors d'hisenda amb l'objectiu de tapar irregularitats fiscals.

En concret, la secció novena de l'Audiència ha condemnat Núñez pare i fill a sis anys cadascun pels delictes de suborn actiu i falsedat documental, i a 13 anys el valldoreixenc Josep Maria Huguet pels de suborn, falsedat documental, prevaricació, no perseguir delictes i infidelitat en la custòdia de documents oficials. L'Audiència també ha condemnat l'advocat Joan Josep Folchi a set anys i mig de presó, l'empresari Eduardo Bueno a dos anys, i els inspectors Álvaro Pernás i Manuel Abella a 12 i 11 anys, respectivament. En canvi, el jutge ha absolt l'empresari Javier de la Rosa i l'inspector Jorge Ollé.

L'Audiència ha considerat provat que el màxim dirigent de la Inspecció d'Hisenda a Catalunya a finals dels vuitanta, Josep Maria Huguet, s'havia 'posat a la venda' a canvi de falsejar inspeccions. De la seva banda, el promotor Josep Lluís Núñez pagava suborns i posava 'funcionaris en nòmina' per evitar que es detectessin irregularitats fiscals en la seva activitat empresarial.

Escoltem el moment de la lectura de la sentència, aquest dijous.

Lectura sentència

Condemnem Josep Lluís Núñez a sis anys de presó i a una multa de dos milions d'euros.



El cas també va costar el càrrec a l'aleshores ministre d'Hisenda, Josep Borrell, que el 1999 va haver de presentar la seva renúncia com a candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol per la seva relació d'amistat amb Huguet. Posteriorment, Borrell va ser cridat a declarar però només com a testimoni.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Sr NUñez, ahora es usted el condenado. ¿Se acuerda de aquella etapa en la que usted arremetia contra los periodistas del Grupo Mundo, llegando incluso a embargar sus vehiculos? ¿Se acuerda usted de aquel articulo llamado," cherif guarda al marchal de las esquinas". Que tiempos aquellos.

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 29/jul/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.