La crisi continua maltractant el sector de l'automòbil


  • Comparteix:

El sector de l'automòbil assegura que no viu un bon moment

El sector de l'automòbil assegura que no viu un bon moment

Les matriculacions d'automòbils han tancat a Sant Cugat el primer semestre de l'any amb una davallada de vendes. Així la ciutat segueix la tendència a la baixa del 4% amb què tanca aquest període el sector automobilístic a l'Estat espanyol. Els concessionaris consultats per Cugat.cat han atribuït el descens de vendes a la situació ecòmica i a la manca de crèdits pel consum.

El mes de juliol tanca amb un balanç pessimista que incrementa el malestar de l'any anterior en el sector automobilístic.

La diferència de la caiguda de vendes entre particulars i empreses és notable. Mentre que les compres d'empreses manifesten un petit augment, les compres de particulars cada cop són menors, arribant fins a una caiguda d'un 50%. Així ho ha explicat el gerent d'Opel Autocugat, Josep Maria Negre, que considera que el proper semestre encara serà pitjor i que la crisi financera i la manca de crèdits són les responsables de la greu situació que travessa el sector.

Josep Maria Negre

No s'ha donat ni un cèntim al consum. Aquest és el País on estem. Tindrem un segon semestre encara molt pitjor que aquest primer, que ha estat molt dur.


D'altra banda el concessionari Citroën de la nostra ciutat, Autos Vilarasau, ha confirmat la mala situació que travessa el sector, ja que asseguren que les dades no han millorat respecte l'any passat.

Amb la finalització al 2010 de la subvenció de 2.000 euros per la compra d'un vehicle (Pla 2000E), que va fer caure un 24% la venda d'automòbils a Catalunya, així com de l'increment de l'IVA decretat pel govern de l'Estat espanyol, les xifres de vendes d'automòbils per aquest 2011 continuen sent negatives pel sector.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.