L'Ajuntament reconeix que les places d'aparcament per a embarassades són massa petites


Temes relacionats

Els aparcaments soterrats ja disposen de places per a embarassades i pares de nadons (18/jul/11)


  • Comparteix:

Les dimensions i la columna dificulten l'accés

Les dimensions i la columna dificulten l'accés

L'Ajuntament ha reconegut que les places d'aparcament per a dones embarassades posades en marxa aquest juliol no ofereixen prou espai per millorar-ne l'accés. El tinent d'alcalde de Mobilitat, Jordi Puigneró, ha explicat aquest diumenge que les places han estat delimitades visualment per donar prioritat als usuaris. Tot i això, Puigneró subratlla que els llocs d'estacionament no són prou amples, ja que tenen les dimensions estàndards amb què s'havien construït els aparcaments.

Aquestes places estan reservades per a embarassades, pares i mares de nadons i altres persones amb problemes d'accessibilitat temporal. La mesura és resultat d'una moció aprovada en el ple de febrer, a instàncies d'ERC, on es demanava la reserva de places per a persones amb necessitats especials de mobilitat.

Pel tinent d'alcalde, la iniciativa es troba en la fase inicial.

Jordi Puigneró

L'objectiu és començar a fomentar aquesta política. Quan els aparcaments es reformin o se'n construeixin de nous, fins i tot a les zones blaves, anirà evolucionant.


Segons Puigneró, en les reformes i futurs aparcaments, les places ja seran adaptades a aquesta finalitat. Per ara, els aparcaments de la ciutat tenen construïdes les places de pàrquing amb les dimensions convencionals i les úniques que tenen més espai són les destinades a discapacitats.

De moment, com a primera mesura, s'ha reservat una plaça en els aparcaments soterrats de Lluís Millet, de Quatre Cantons, plaça de la Vila i del Monestir. Es tracta d'una prova pilot per comprovar-ne l'eficàcia, certificar-ne el seu ús i estendre-ho, properament, als aparcaments en superfície i a les zones blaves de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.