Els santcugatencs opinen sobre limitar la velocitat a 90km/h a les carreteres


  • Comparteix:

Els santcugatencs han reaccionat de manera diversa al projecte de la Direcció General de Trànsit (DGT) de limitar la velocitat en les carreteres secundàries a 90 km/h. Mentre que alguns s'hi han mostrat totalment a favor, d'altres desconfien de la mesura perquè té un afany de recaptació.

Una de les altres opinions més freqüents ha estat la de criticar la mesura perquè s'equivoca en les prioritats, ja que el que cal és aturar la conducció temerària. Malgrat això, hi ha ciutadans que donen suport a la mesura perquè consideren que algunes carreteres són 'molt perilloses'. També hi ha qui critica 'els canvis constants' en el codi de circulació. Escoltem alguna de les opinions que ha recollit Cugat.cat aquest dijous.

Santcugatencs

Tinc la impressió que són massa canvis en poc temps / Em sembla bé la mesura perquè algunes carreteres són força perilloses / S'haurien d'eradicar les conduccions temeràries.


El Servei Català de Trànsit (SCT) ha expressat la seva disconformitat amb la proposta presentada per la Direcció General de Trànsit (DGT). El SCT valora que tots aquests canvis en els límits de velocitat 'només originen desconcert i confusió en els ciutadans i tots tenen conseqüències econòmiques'.

No obstant això, el director general de la DGT, Pere Navarro, defensa la mesura per motius de seguretat i per reduir la mortalitat a les carreteres. Segons l'organisme, el 75% dels accidents que van tenir lloc el 2010 es van produir en carreteres secundàries, on la velocitat màxima és actualment de 100 km/h. Durant el darrer any 1.331 persones van morir en aquest tipus de vies.

La DGT avisa que la iniciativa podria entrar en vigor abans que s'acabi la legislatura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.