Beure molta aigua i evitar l'exposició directa al sol, els consells de salut per l'estiu


Temes relacionats

Primer dia de tancament del CAP Valldoreix ( 1/ago/11)


  • Comparteix:

L'estiu és època d'exposició solar

L'estiu és època d'exposició solar

Beure tant de líquid com sigui possible, sempre evitant l'alcohol, protegir-se del sol amb gorres o barrets i baixar les persianes de casa quan sigui possible són els consells que es dónen des de l'Ajuntament per prendre cura de la pròpia salut a l'estiu. També es recomana tenir presents els horaris del Centre d'Atenció Primària (CAP) de Sant Cugat i mantenir-se informat de les problemàtiques associades amb l'excés de calor.

Malgrat que el juliol d'enguany no ha estat caracteritzat per l'abundància de sol o les temperatures elevades, l'estiu comporta sempre una sèrie de perills per a la salut associats amb la calor. Per aquesta raó, l'Ajuntament ha publicat al seu web una sèrie de recomanacions per prevenir, en primer lloc, la deshidratació.

S'aconsella doncs beure aigua i tot tipus de líquids en abundància, exceptuant l'alcohol. En la mateixa direcció, convé evitar prendre el sol de manera directa, ja sigui portant gorres i barrets pel carrer, enduent-se el para-sol a la platja o baixant les persianes de casa en aquelles zones amb major incidència de llum.

També es recomana estar informats dels horaris dels centres mèdics més propers i consultar qualsevol dubte sanitari que pugui sorgir. En aquest cas, es tracta sobretot del CAP Sant Cugat, ja que el CAP Valldoreix està tancat tot l'agost.

En paral·lel, el ministeri de Sanitat espanyol, juntament amb la Fundación Quirón i l'Organización Médica Colegial (OMC), ha començat una campanya titulada '¡No te deshidrates!', que es presenta des d'aquest dijous i fins dissabte vinent al Centre Comercial Diagonal Mar de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.