Òmnium de Sant Cugat disposa d'un advocat per aquells que siguin multats pel CAT a la matrícula


  • Comparteix:

La secció local d'Òmnium Cultural, igual que altres entitats a àmbit català, reparteix adhesius CAT per a les matrícules dels cotxes. L'entitat defensa l'ús d'aquests distintius com a tret identitari dels vehicles i considera que cal diferenciar els cotxes catalans amb algun identificador a la matrícula. Òmnium Cultural de Sant Cugat disposa d'un advocat per gestionar els tràmits legals de les persones que han rebut una multa per portar el CAT a la matrícula.

Segons marca la legalitat, la Guàrdia Urbana només pot multar els cotxes que tapin els números de la matrícula del vehicle. Tot i això, si l'adhesiu no permet veure la lletra inicial de la matrícula, els Mossos d'Esquadra poden sancionar els usuaris que es neguin a treure'l.

Des d'Òmnium Cultural, se subministren les enganxines CAT perquè els conductors catalans marquin els seus vehicles amb aquest adhesiu identitari. La presidenta d'Òmnium Cultural a la ciutat, Maria Rosa Caballé, explica d'on ha sortit la idea de crear aquest identificatiu pels cotxes catalans.

Maria Rosa Caballé

Vam demanar que es fes referència a Catalunya a la matrícula, però no ens van fer cas. Per això vam fer l'enganxina.



Alguns santcugatencs consultats per Cugat.cat defensen l'ús de l'adhesiu CAT a la matrícula dels cotxes.

Santcugatencs

És una manera de distingir-nos. / Si no tapa els números, no fa mal. / Som un país. / Ja no sé què ens poden treure més.





La polèmica ha sorgit després que el portaveu del govern, Francesc Homs, digués que trobava a faltar més matrícules amb el CAT i animés als conductors a posar-lo argumentant que jurídicament és possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.