La protectora d'animals Cau Amic alerta de l'increment d'abandonaments de gats i gossos

Cau Amic alerta de l'increment de gossos abandonats

Societat

Publicat el 15/ago/11 per Núria Juanico

La protectora d'animals santcugatenca Cau Amic busca voluntaris perquè acullin gossos i gats a casa temporalment. L'entitat es troba saturada per l'increment dels abandonaments dels últims mesos i l'ocupació de la protectora es troba per sobre de l'habitual. Cau Amic alerta que els abandonaments s'han duplicat i atribueix aquest fenomen a la crisi econòmica, que dificulta a les famílies mantenir un animal.

L'entitat té capacitat per a 30 gossos, però actualment n'acull 53. A més, Cau Amic se serveix de voluntaris que accedeixen a cuidar els animals durant el període de temps necessari perquè la protectora trobi una persona que se'n vulgui fer càrrec definitivament. L'entitat també alerta de l'increment de gats abandonats i atribueix el fenomen a la crisi econòmica. Segons la protectora, aquesta situació ha provocat que les famílies no es puguin permetre la despesa de mantenir un animal de companyia i, per aquest motiu, l'abandonen.

La presidenta de Cau Amic, Rosa Maria Marquès, ha descrit la situació que l'entitat està vivint els últims dies.

Rosa Maria Marques

Hem passat de tenir 40 gossos a tenir-ne 53.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Des de Cau Amic, s'han engegat campanyes d'esterilització dels animals. En paral·lel, l'entitat busca voluntaris perquè acullin les mascotes temporalment i evitar així la saturació en termes d'ocupació de l'equipament.