Educar igual a nens i nenes evitaria la violència masclista, segons l'associació Noestasola


Temes relacionats

Maribel Guillamón (Noestasola): 'Compartir experiències allibera' (17/ago/10)


  • Comparteix:

Maribel Guillamon és presidenta de Noestasola

Maribel Guillamon és presidenta de Noestasola

La lluita contra la violència masclista comença per educar els nens i les nenes de manera igualitària, segons ha explicat la presidenta de l'associació Noestasola, Maribel Guillamon, al magazín 'Estiu a Fons' de Cugat ràdio (91.5 FM). Sensibilitzar els infants a casa i a l'escola, així com protegir aquells que ja han experimentat la violència domèstica, ha assegurat Guillamon, és la base per evitar que més endavant s'estableixi una situació de dependència en l'àmbit de la parella.

Guillamon ha explicat que l'associació ha fet diversos tallers als instituts de la ciutat per sensibilitzar els nens i les nenes en contra de la violència de gènere. Aquestes activitats han servit per observar que els mateixos comportaments masclistes són presents en les noves generacions, fet que atribueix al tracte diferenciat que encara avui es dispensa als infants per raons de sexe.

En aquest sentit, la presidenta de Noestasola ha demanat a l'Ajuntament que aposti per una major inversió en campanyes de conscienciació per als més menuts. A més considera que el sistema judicial ha de protegir especialment els nens que ja han viscut aquesta problemàtica a casa seva.

Maribel Guillamon

Els nens que han estat objecte de violència repetiran aquests mateixos patrons més endavant.



Guillamon també ha apuntat que és necessària una millor aplicació de la legislació per combatre les agressions masclistes ja que, ha explicat, la majoria de jutges no tenen la formació necessària per entendre aquests casos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.