ASDI considera positives però insuficients les prestacions per a famílies amb discapacitats


  • Comparteix:

Seu de l'associació

Seu de l'associació

La presidenta de l'Associació Pro-Disminuïts Físics i Psíquics de Sant Cugat (ASDI), Mercè Martínez, considera positives les prestacions que podran rebre els cuidadors de nens amb malalties greus. Malgrat això, destaca que no hauria de ser una prestació finita, sinó que hauria de ser per a tota la vida, per a ajudar les famílies.

Els pares que tinguin nens amb malalties greus i redueixin la seva jornada laboral, com a mínim en un 50%, podran rebre una prestació per fer-se càrrec dels seus fills, segons el Reial Decret aprovat pel Consell de Ministres aquest 2011. La presidenta d'ASDI, Mercè Martínez, creu que aquesta mesura pot ajudar molts pares amb fills amb síndrome de Down, ja que molts d'ells pateixen cardiopaties, una de les 109 patologies que s'inclouen dins del decret.

Merce Martinez

És importantíssima per aquestes famílies. Hi ha molts nens amb síndrome de Down que tenen cardiopaties i les famílies no poden fer-se càrrec per falta de subvencions.




La subvenció, que pretén compensar la pèrdua d'ingressos dels familiars, finalitzarà quan ja no hi hagi necessitat de cura directa, continuada i permanent del menor o quan aquest compleixi els 18 anys. Un fet sobre el qual Mercè Martínez divergeix, ja que prestacions d'aquest tipus 'haurien de ser per a tota la vida'.

Merce Martinez

Aquesta prestació hauria d'existir sempre per aquestes famílies. Penso que seria un error que als divuit anys aquesta ajuda acabés.


Per accedir a la prestació és necessari estar afiliat i donat d'alta en algun règim de la Seguretat Social, a més de tenir cobert el període de cotització mínim requerit. La gestió i el pagament del subsidi es farà a través de la mútua d'accidents de treballs professionals o de l'entitat gestora que l'empresa tingui concertada per a la cobertura de riscs professionals. D'aquesta manera, els beneficiats ja es poden dirigir al web de la Seguretat Social per sol·licitar la prestació omplint un formulari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.