El radicalisme 'ètnic' dels immigrants 'no integrats', motiu dels disturbis a Londres segons Oliveres


  • Comparteix:

Disturbis a la capital britànica / Font: elpais.com

Disturbis a la capital britànica / Font: elpais.com

La mala integració dels immigrants és la causa principal dels disturbis de la darrera setmana a Londres i a la resta de ciutats angleses, segons l'economista santcugatenc Arcadi Oliveres. El president de Justícia i Pau ha argumentat al magazín 'Estiu a Fons' de Cugat ràdio (91.5 FM) que la manca de polítiques socials i les diferències ètniques han estat la base per la qual el moviment antisistema anglès ha près un caire violent.

Oliveres ha comparat els incidents de Londres amb els produïts als suburbis de França fa sis anys. També ha remarcat que cap dels estats europeus ha sabut organitzar un sistema que aculli adequadament els immigrants.

Arcadi Oliveres

Cap model europeu ha aconseguit una bona integració dels immigrants.


Segons l'economista, les polítiques neoliberals de l'etapa de Margaret Thatcher al Regne Unit van desmuntar l'Estat del Benestar, cosa que ha provocat un augment del radicalisme ètnic més fort en aquest país. En aquest sentit, ha criticat que la Unió Europea fos incapaç d'articular un sistema de polítiques socials quan es va establir la unió monetària.

Arcadi Oliveres

Era necessari unificar pensions, salaris mínims i polítiques socials.



Oliveres ha recordat també que la mort de dues persones a mans de la policia és un detonant a tenir en compte en el cas de la revolta britànica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.