Les donacions de sang s'han reduït aquest estiu respecte la resta de l'any a la ciutat


  • Comparteix:

El Banc de Sang i Teixits no abaixa la guàrdia a l'estiu

El Banc de Sang i Teixits no abaixa la guàrdia a l'estiu

Les donacions de sang s'han reduït aquest estiu, tot i que l'estoc del Banc de Sang i Teixits (BST) és l'habitual en aquesta època de l'any. És per això que des del BST fan una crida a la població, ja que la necessitat és contínua i fins i tot major que la resta de l'any per l'augment d'accidents de trànsit. El proper 30 d'agost es farà la propera donació a la Creu Roja de Sant Cugat, i el primer dissabte de setembre hi ha prevista una marató durant tot el dia a la Casa de Cultura.

Durant la primera meitat del 2011, les xifres de donants han augmentat a Sant Cugat i a la comarca, superant les dades de 2010 en gairebé un 9% durant el mateix període, el que suposa un total de 1.950 persones. Aquest increment supera el global de Catalunya, que ha estat d'un 3%.

El Banc de Sang i de Teixits segueix amb la seva tasca durant l'estiu, ja que les necessitats d'estoc continuen presents. No obstant això, durant l'època estival, les aportacions baixen i es registren dades inferiors a les de la resta de l'any. Per aquest motiu, la cap de promoció del Banc de Sang i Teixits, Gal·la Cortel, recorda que la necessitat és diària i no s'ha de baixar la guàrdia.

Gal·la Cortel

El que comuniquem a les persones és el fet de recordar que les necessitats són diàries i, per tant, les donacions i la participació també ha de ser de manera contínua i habitual.



A la ciutat, la darrera mostra de la 'bona' tendència va ser el passat mes de maig, quan es va dur a terme l'última marató de donació de sang. Gal·la Cortel ha aprofitat per felicitar els santcugatencs per la seva aportació.

Gal·la Cortel

Des del Banc de Sang ens agradaria afegir aquest agraïment i aquestes felicitats a tota la població que participa activament.



Les properes donacions a Sant Cugat seran el darrer dimarts d'agost a la Creu Roja, de cinc a dos quarts de nou del vespre, i el primer dissabte de setembre a la Casa de Cultura, de deu del matí a dues de la tarda i de dos quarts de cinc del vespre fins a dos quarts de nou. A més, hi ha un punt permanent de donació de sang al Capio Hospital General de Catalunya (HGC).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.