Alerta per les altes temperatures durant el cap de setmana


Temes relacionats

Apagar les burilles i consultar els agents per fer foc, consells de Protecció Civil per evitar incendis (18/ago/11)

Risc per altes temperatures en els propers dies (16/ago/11)


  • Comparteix:

Les temperatures augmentaran molt aquest cap de setmana

Les temperatures augmentaran molt aquest cap de setmana

Les previsions meteorològiques auguren un cap de setmana de calor extrema a Sant Cugat i a la resta del territori català. Des de l'Ajuntament recomanen hidratar-se amb molta regularitat i alerten que els col·lectius més vulnerables a les altes temperatures són la gent gran i els nens petits.

Altres consells que poden seguir els santcugatencs per evitar els problemes derivats de la calor és no sortir al carrer en les hores del migdia i, en cas de fer-ho, caminar sempre per les zones d'ombra. Pel que fa a l'interior de les cases, és adient mantenir les finestres obertes amb les persianes baixades i, si es disposa de ventiladors o aire condicionat, tenir-los connectats. A més, hidratar-se regularment, ja sigui a través d'aigua o sucs, així com evitar el consum de begudes alcohòliques i de menjars calents que continguin moltes calories, són altres consells per superar les altes temperatures.

L'alcalde accidental, Jordi Puigneró, ha avisat que en aquestes dies de calor extrema també cal prendre el sol amb molta mesura.

Jordi Puigneró

Es pot prendre el sol però amb mesura. Prendre'l 15 o 20 minuts al dia és bo. Ara bé, si ens excedim entrem en risc, perquè el sol picarà molt.


Puigneró també ha recomanat protegir-se del sol directe amb un barret o una gorra i anar amb vestimenta lleguera que cobreixi les parts del cos més sensibles.

Aquest cap de setmana també s'ha extremat l'alerta pel risc d'incendis. L'alcalde accidental avisa que cal vigilar el comportament en zones boscoses, no encenent foc ni llençant burilles al terra. També demana que en cas que un ciutadà vegi una columna de fum sospitosa avisi ràpidament les autoritats, ja que les primeres hores d'un incendi són 'molt importants'.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.