El govern descarta la cua de maniobres de FGC a plaça Catalunya


Temes relacionats

La nova cua de maniobres de plaça Catalunya doblarà la freqüència de trens cap al Vallès ( 1/abr/08)


  • Comparteix:

Un dels trens de FGC

Un dels trens de FGC

El govern descarta construir una nova cua de maniobres a la plaça de Catalunya per garantir una freqüència més alta dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) amb diverses parades a la ciutat. Segons el diari 'El Punt Avui', l'executiu estudia alternatives al pla inicial del tripartit, que suposaria dos anys d'obres al centre de la capital.

La cua de maniobres havia de suposar prolongar amb un túnel dues de les vies de l'estació per passar de 32 a 40 trens per hora. La durada de les obres, dos anys, són el principal problema. L'Ajuntament de Barcelona, ara governat pel convergent Xavier Trias, veu amb mals ulls que la ciutat pateixi uns treballs al centre de la capital durant aquest període, la qual cosa afectaria el turisme i, sobretot, l'edifici de Telefonica a tocar de la plaça, que serà una de les seus del Congrés Mundial de Telefonia Mòbil.

Segons la informació del diari 'El Punt Avui', el projecte de la cua de maniobres no queda descartat definitivament, però s'estudien altres alternatives que també siguin més econòmiques. La possibilitat que pren més força és fer obres a les estacions de Provença i Gràcia per separar línies. D'aquesta manera, es pretén que les línies del Vallès tinguin lliure el corredor fins a plaça Catalunya i la línia d'Avinguda del Tibidabo operi com a llançadora des de la parada de Gràcia. Això sí, els usuaris de les estacions de plaça Molina, el Putxet, Avinguda Tibidabo i Pàdua haurien de fer transbordament a Gràcia per anar i tornar de plaça de Catalunya.

Amb la nova cua a plaça de Catalunya, un tren hauria arribat a Sant Cugat i un altre es desplaçaria a Barcelona cada tres minuts en les franges horàries que fins ara tenien una freqüència de pas de cada sis minuts. El govern havia encarregat a Tabasa la construcció d'una cua de maniobres a plaça Catalunya amb aquest objectiu. Les obres tenien un pressupost de 125 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.