Sant Cugat entra en fase d'alerta d'incendis del pla Infocat


  • Comparteix:

Sant Cugat compta amb el 40% de zona forestal, cosa que suposa un alt risc d'incendis a l'estiu

Sant Cugat compta amb el 40% de zona forestal, cosa que suposa un alt risc d'incendis a l'estiu

La Generalitat ha activat la fase d'alerta del pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat). El Vallès Occidental està en nivell 2 dels 3 dels quals disposa el pla especial. En aquesta fase queden prohibides totes les autoritzacions per activitats amb risc d'incendi forestal, fet que fa especialment important extremar la precaució a Sant Cugat per la seva proximitat amb el Parc Natural de Collserola.

Protecció Civil demana precaució extrema per l'alt risc d'incendi a tot el territori excepte al Pirineu. L'ambient sec i l'augment de vents de ponent incrementaran les condicions de risc d'incendi. A la ciutat és especialment important tenir cura de les activitats a l'aire lliure que es duguin a terme a la zona del Parc Natural de Collserola.

Sis comarques catalanes estan al nivell màxim d'alerta del pla Infocat i prop d'una vintena a nivell 2, entre les quals es troba el Vallès Occidental. Es demana a la ciutadania que, en la mesura del possible, eviti els desplaçaments a les zones de més risc i sobre tot, eviti comportaments que puguin ser de risc i puguin derivar en perill d'incendi. A més, si algun ciutadà detecta indicis d'incendi forestal ha de trucar al 112 i allunyar-se de la zona.

Des de finals de juny, l'Ajuntament duu a terme tasques de manteniment a les franges de protecció al voltant de les àrees urbanitzades per evitar incendis. Pel que fa als recursos materials, la campanya de prevenció d'incendis d'enguany compta amb millors dispositius tecnològics que els permeten una coordinació i comunicació més acurada. A més, el Parc de Natural de Collserola disposa de 12 torres de guaita de deu del matí a vuit del vespre i de tres repetidors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.