Punt final del ramadā per a 450 santcugatencs

450 santcugatencs han seguit el ramadā

Societat

Publicat el 30/ago/11 per Redacciķ

Prop de 450 santcugatencs de la comunitat islāmica acaben el ramadā aquest dimarts. Els fidels han seguit el novč mes del calendari musulmā amb la prāctica del dejuni durant 30 dies. L'oratori de la comunitat islāmica de Sant Cugat, situat al carrer de Montserrat, ha acollit les oracions dels fidels a la ciutat.

El novč mes del calendari musulmā obliga als fidels a no prendre aliments ni beguda, a abstenir-se de fumar, de perfumar-se i de les relacions sexuals, durant el dia. Cada vespre, la ruptura del dejuni diari acostuma a tenir carācter festiu, reunions familiars, de lectures compartides de l'Alcorā i d'entrega d'almoines als necessitats.

A l'inici d'aquest ramadā, un membre de la comunitat musulmana, Yones Amtia, explicava a Cugat.cat que és més fācil seguir el ramadā als paīsos islāmics, ja que els horaris laborals s'adapten a la tradiciķ religiosa.

Yones Amtia

Aquí tenim els mateixos horaris de feina. En canvi als paīsos musulmans fan jornada reduīda.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les dones lactants o embarassades, els nens i els malalts han estat algunes de les persones exemptes de deixar de menjar i beure al llarg del dia durant el ramadā. En total, 300.000 musulmans residents a Catalunya han seguit el ramadā.