Clam en defensa del model d'immersió lingüística a les escoles


Temes relacionats

La Coordinadora d'AMPA de la ciutat, en contra de modificar el model educatiu ( 5/set/11)

Òmnium cridarà a la insubmissió si s'acaba amb la immersió lingüística ( 5/set/11)

La CUP crida a desobeir la interlocutòria del TSJC sobre la llengua ( 5/set/11)

ERC no acatarà la decisió del TSJC sobre la llengua vehicular a l'escola ( 5/set/11)

El PP anomena 'victimistes' aquells que s'oposen a la interlocutòria del TSJC ( 6/set/11)


  • Comparteix:

Infants santcugatencs durant una classe

Infants santcugatencs durant una classe

Entitats i partits polítics de la ciutat han respost davant de la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que estableix que el castellà també ha de ser llengua vehicular a les escoles. Òmnium Cultural i la CUP fan una crida a la desobediència i ERC assegura que donarà suport a educadors i entitats que no vulguin acatar la decisió judicial. De la seva banda, la Coordinadora d'AMPA de la ciutat assegura que les prioritats actuals de l'escola 'van més enllà del model lingüístic'.

La comunitat educativa hauria de 'desobeir' el TSJC en cas que la decisió judicial prosperés. Així ho destaca la presidenta d'Òmnium Cultural a Sant Cugat, Maria Rosa Caballé, que també ha subratllat que la responsabilitat final de defensar els drets de Catalunya és de 'la societat civil'. Tot i això, destaca que 'no està clar' que la implicació jurídica de la interlocutòria sigui acabar amb la immersió lingüística.

Maria Rosa Caballé

Estic convençuda que Òmnium farà una crida a la insubmissió.


Amb aquest mateix argument, la CUP, liderada pel regidor Guim Pros, i la presidenta d'ERC, Mireia Ingla, asseguren que la interlocutòria suposa un atac al sistema educatiu català. És per aquest motiu que la CUP fa una crida a la 'desobediència' i considera que la decisió del tribunal és una 'nova imposició' de l'Estat espanyol en contra del model educatiu i social català.

Guim Pros

És un intent d'acabar amb un model que funciona. Forma part d'una estratègia per fer del català una llengua residual.


Pros ha avançat que presentarà una moció perquè el ple municipal es pronunciï a favor del model educatiu català i ha anunciat mobilitzacions en defensa de l'actual model d'immersió lingüística.

De la seva banda, els republicans asseguren que donaran suport als educadors i a les entitats que es neguin a acatar la decisió judicial. Ingla demana a la Generalitat i al govern municipal que facin el mateix.

Mireia Ingla

El sistema que tenim a Catalunya és exitós i garanteix el coneixement de les dues llengües per part dels nostres alumnes.


Aquesta discussió educativa ha estat un 'debat innecessari' i 'polititzat' dins de l'àmbit educatiu, segons la Coordinadora de l'Associació de Mares i Pares (AMPA). La seva presidenta, Charo Sebastián, considera que el TSJC 'ha creat problemes on no n'hi havia' i que les prioritats actuals de l'escola no tenen a veure amb el model lingüístic.

Charo Sebastián

Són temes sense consistència que no responen a la realitat del carrer. El problema és que no hi ha diners a l'escola pública.


Sebastián demana que la classe política actuï amb responsabilitat i centri els esforços a solucionar les retallades en ensenyament.

Segons les últimes declaracions que ha emés el president del TSJC, Miguel Ángel Gimeno, aquest dilluns al matí, la decisió judicial afectaria a la totalitat del sistema educatiu català i no només les famílies que van demanar que el castellà fos també la llengua vehicular en l'ensenyament dels seus fills.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.