Consens entre els partits per canviar el model local d'oci nocturn


Temes relacionats

Les JERC demanen a Conesa que Salat no repeteixi al capdavant de Joventut ( 2/jun/11)

La JNC recull les propostes dels joves per definir el model d'oci nocturn (17/mai/10)


  • Comparteix:

El model d'oci nocturn torna a estar a debat

El model d'oci nocturn torna a estar a debat

Fixar franges horàries per a l'obertura d'establiments a les nits, habilitar transport públic en aquest horari i garantir la seguretat dels joves són els tres eixos per construir un nou model d'oci nocturn per a la ciutat. Aquesta és la conclusió que s'ha extret en la primera reunió entre Ajuntament, partits polítics i la resta d'actors implicats, per elaborar el Pacte de Nit, en què ha regnat el consens.

El Pacte de Nit és una de les iniciatives que marca el Pla de Joventut per assolir acords entre els joves, els veïns i el sector de la restauració pel que fa a l'oci nocturn a la ciutat. Temes com l'establiment d'horaris o habilitar espais per a concerts són aspectes centrals d'aquest procés.

El regidor de Joventut, Raül Grangé, ha explicat a Cugat.cat que la reunió ha servit per fer un anàlisi del model actual de l'oci nocturn a la ciutat i ha admès que no satisfà ni a joves, ni a adults, ni al Gremi d'Hosteleria. Així doncs, Grangé s'ha compromés a treballar per millorar l'oci nocturn a la ciutat.

Raül Grangé

Volíem transmetre la voluntat de canviar l'oci nocturn i fer-ho amb diàleg.


El membre de la JNC, Pol Moragas, considera positiu el model actual tot i veure amb bons ulls una ampliació dels horaris de les terrasses i una rotació dels concerts pels diferents barris de la ciutat.

Pol Moragas

Sant Cugat ha de seguir el model que tenim, que respecti el descans dels veïns però ampliant l'horari de les terrasses.


De la seva banda, el regidor del PP, Bruno de Salvador, ha destacat que cal canviar la política de joventut que ha dut a terme l'Ajuntament fins ara. En aquest sentit, considera prioritari flexibilitzar els horaris d'obertura dels bars i habilitar espais per a la realització de concerts.

Bruno de Salvador

Volem potenciar l'oci nocturn per enfortir l'activitat econòmica dels restauradors i perquè els joves es quedin aquí i no hagin de marxar fora.



El secretari de política municipal del PSC, Pere Soler, ha lamentat que no hi hagués més entitats representades en aquesta primera reunió, i ha explicat que el seu objectiu és aconseguir 'el màxim consens'.

Pere Soler

Una proposta que canviï normatives ha de sortir d'un ampli consens.




Els ecosocialistes s'han mostrat esperançats després de la reunió, tot i que han lamentat que no es tractessin temes més concrets. El membre d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, ho ha explicat a Cugat.cat.

Ramon Gutiérrez

No es va ni parlar de cap qüestió concreta, ni de cap paràmetre que es vol incloure al pacte. Esperàvem que fos una reunió de més de treball.




La membre de la CUP, Alba Johé, també ha remarcat la necessitat que el Pacte de la Nit reculli la voluntat de tots els col·lectius de la ciutat.

Alba Johé

Cal evitar que les decisions es prenguin entre quatre.




La JERC, representada per Bernat Picornell, també ha participat a la reunió. Els republicans han destacat la voluntat de consens de tots els actors implicats en el pacte i han reconegut la necessitat de modificar l'oci nocturn actual a la ciutat.

A més del consistori i dels partits amb representació al ple, a la trobada també hi han assistit entitats de la ciutat com el Gremi d'Hosteleria, la Coordinadora de Cultura Popular i Tradicional o diverses associacions de veïns, així com d'altres forces polítiques minoritàries.

En els propers dies es farà arribar a tots els participants un primer document que reculli les diferents propostes, i està previst celebrar una segona reunió d'aquí tres o quatre setmanes que comenci a definir les bases del pacte. Tot i que inicialment es pretenia signar-lo abans d'acabar l'any, actualment no hi ha una data límit fixada per la seva aprovació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.