Més de tres milions d'euros posen al dia diversos centres educatius locals


  • Comparteix:

El nou curs escolar començarà aquest dilluns amb diferents reformes a diversos centres educatius de la ciutat amb un cost de més de tres milions d'euros. La construcció del Conservatori ubicat al costat de l'escola municipal de música és el projecte que s'ha endut la major part del pressupost. L'escola bressol municipal de les Planes també s'inclou dins d'aquestes noves construccions convertint-se en la vuitena llar d'infants de Sant Cugat amb un cost de 180.000 euros.

L'Ajuntament ha assumit tot el cost de la construcció del Conservatori, que ha estat de tres milions d'euros. L'edifici és de 2.000 metres quadrats i està a tocar del Parc de l'Arborètum. L'ampliació del centre ha consistit en una planta baixa que comunica amb l'actual vestíbul de l'Escola de Música i on es troba la biblioteca i la sala d'estudis, així com la sala de professors.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha visitat l'escola, ha explicat el perquè d'aquestes noves construccions i remodelacions.

Mercè Conesa

Seguim apostant per l'educació com a un dels eixos centrals de la nostra ciutat per garantir la qualitat en l'ensenyament públic.


També s'han fet remodelacions a l'escola Pi d'en Xandri on s'ha reubicat l'aula de ciències per donar lloc a una nova aula de P3 que s'ha incorporat al centre. El departament d'Ensenyament assumirà la despesa de 4.500 euros de l'obra que, de moment, ha pagat l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'escola. L'Ajuntament s'ha ocupat de la mà d'obra de la reforma, que ha anat a càrrec de la brigada municipal.

La nova construcció l'escola bressol municipal de les Planes també consta en el projecte i ha suposat una despesa de 180.000 euros del pressupost de lliure disposició del Consell de Barri de les Planes. La llar d'infants acollirà 27 alumnes i és l'única de Catalunya ubicada en un parc natural.

Les escoles La Floresta i Ciutat d'Alba també han estat remodelades aquest estiu. El centre florestà ha rebut un ajut de l'Ajuntament per valor de 23.400 euros, mentre que l'escola Ciutat d'Alba n'ha rebut 24.700 euros. En ambdues escoles s'hi ha incorporat àrees de joc infantil.

La Generalitat s'ha ocupat de l'ampliació de la cuina i el menjador de l'escola Turó de Can Mates i de la construcció del nou parvulari de l'Escola Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.