Un total de 19.262 alumnes comencen avui el curs escolar


Temes relacionats

Les matriculacions a l'escola pública pugen i baixen a la privada ( 9/set/11)

Més de tres milions d'euros posen al dia diversos centres educatius locals (10/set/11)


  • Comparteix:

Els infants tornen a l'escola després de tres mesos de vacances

Els infants tornen a l'escola després de tres mesos de vacances

19.262 alumnes comencen el curs aquest dilluns a les aules de la ciutat en un any acadèmic marcat per les retallades pressupostàries i el debat al voltant de la immersió lingüística. El nombre de matriculats a les escoles santcugatenques ha crescut enguany en 441 estudiants, gran part dels quals han escollit els centres públics o concertats. D'altra banda, també entra en funcionament aquest curs el Conservatori de la ciutat.

L'escola pública és la que rep més alumnes amb 8.233, un 42'7% del total de places de la ciutat, seguida pels centres concertats, que aquest curs absorbiran un total de 7.197 estudiants, és a dir, un 37'4% del global. D'altra banda, el sector privat comptarà amb 3.832 inscrits, el que suposa un 19'9% del total.

La regidora d'Educació, Esther Salat, ha explicat a Cugat.cat algunes novetats del curs.

Esther Salat

Hi ha diverses millores als equipaments públics. Tenim més demanda de places públiques, fet que ens obliga a treballar en aquesta línia.


La franja d'educació primària és la que compta amb més estudiants, amb 7.597 alumnes, seguida de la infantil, amb 5.067 inscrits. En tots dos casos, el sector públic cobreix gran part d'aquestes xifres.

L'augment de places en educació infantil respon a l'obertura de nous centres i l'ampliació d'algunes línies ja existents. D'una banda, l'oferta d'escoles bressol s'amplia amb l'entrada en funcionament de NemoMarlin, els Elefants, el segon Mirasolet i Quitxalla. En la franja infantil de segon cicle també s'ha posat en marxa una nova línia de P3 a l'escola Pi d'en Xandri.

Pel que fa a millores en infraestructures, s'han invertit gairebé 230.000 euros en centres educatius públics, entre la Generalitat i l'Ajuntament. Una altra novetat és els treballs que s'han fet a l'institut Angeleta Ferrer per adequar les instal·lacions per als alumnes amb mobilitat reduïda.

D'altra banda, el curs obre les seves portes a la ciutat l'Escola Superior de Negocis, que oferirà tres cicles formatius de grau superior: gestió comercial i màrqueting, comerç internacional, i administració i finances.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.