Les retallades marquen l'inici de curs


  • Comparteix:

Les retallades marquen el curs 2011-2012

Les retallades marquen el curs 2011-2012

Els centres educatius públics de la ciutat encaren el curs amb el repte de fer front a la retallada pressupostària decretada des de la Generalitat. La disminució d'ingressos obliga les escoles a economitzar els seus recursos i intentar abaratir els serveis. Associacions de Mares i Pares (AMPA), escoles i Ajuntament sumaran esforços d'estalvi i organitzatius per evitar que la baixada de recursos econòmics incideixi en el funcionament de les classes.

La regidora d'Educació, Esther Salat, ha explicat que el consistori està cercant solucions per reduir l'impacte de les retallades.

Esther Salat

Caldrà un esforç per reduir consums i optimitzar els recursos. Treballem per proposar solucions als centres.




La presidenta de la coordinadora d'AMPA de la ciutat, Charo Sebastián, alerta de la dificultat del curs que comença aquest dilluns.

Charo Sebastián

Les famílies perden poder adquisitiu. Nosaltres estem intentant abaratir costos però serà difícil.



Els serveis territorials d'Ensenyament asseguren que els canvis introduïts des de la conselleria per aquest nou curs no han de suposar grans diferències en l'organització dels centres. El director dels serveis Territorials del departament d'Ensenyament, Lluís Baulenas, ho ha exemplificat amb la supressió de la sisena hora que es combina amb la introducció del suport a l'escolarització.

Lluís Baulenas

La mesura de suport a l'escolarització farà que la mesura sobre la sisena hora no afecti l'organització.




Les escoles consultades per Cugat.cat han explicat que hauran d'estalviar en despeses quotidianes per ajustar-se a la nova situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.