Entra en vigor el primer Reglament de Participació Ciutadana de la ciutat


  • Comparteix:

Cristina Paraira i Francesc Carol durant la presentació del nou Reglament

Cristina Paraira i Francesc Carol durant la presentació del nou Reglament

El primer Reglament de Participació Ciutadana de la ciutat ha entrat en vigor aquest mes. El document contempla la creació d'un consell de ciutat i la transformació dels consells de districtes en consells de barris. Aquest reglament, que va ser aprovat pel ple municipal el febrer, també amplia els drets de participació dels santcugatencs i de les entitats.

Abans de l'aprovació d'aquest reglament hi havia tres consells de districte: el de les Planes, la Floresta i Mira-Sol. Ara es canvia de concepte i es passa a parlar de consells de barri, buscant la participació de les entitats de la zona i evitant la politització de l'organisme. Tot i això, l'Ajuntament ha accedit a permetre la presència de membres de tots els partits en aquests consells, tal com havia exigit l'oposició. El centre de Sant Cugat també tindrà dos consells de barri. Tot plegat està previst que comenci a funcionar abans de finals d'any.

El regidor de Participació Ciutadana, Francesc Carol, ha explicat que el reglament també contempla la creació d'un nou mecanisme de participació: l'audiència pública.

Francesc Carol

Aquest Reglament amplia els drets de participació dels santcugatencs i incorpora un nou mecanisme: l'Audiència pública



Amb aquesta nova distribució també s'ha creat el consell de ciutat, el màxim òrgan consultiu i participatiu del municipi, i els consells sectorials. Aquests canalitzaran les iniciatives dels santcugatencs cap a l'Ajuntament, dividides per àmbits concrets, com ara cultura, esport, infants i medi ambient.

El Reglament de Participació també regularà ara les preguntes dels santcugatencs a les sessions plenàries. Sol·licitant cita prèvia, les persones que ho vulguin disposaran d'uns quatre minuts per intervenir abans que comenci el ple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.