Casasús: 'El futur de Catalunya passa per tenir més quotes de sobirania i emancipació'


  • Comparteix:

El periodista santcugatenc Josep Maria Casasús considera imprescindible dotar Catalunya d'institucions i estructures d'Estat prou fortes per fer factibles a llarg termini els alts nivells de sobirania i emancipació que la societat actual demana. Ho ha dit aquest dimarts al Museu durant la presentació del seu llibre 'Crònica d'un país', organitzada per Òmnium Sant Cugat.

Casasús, que va obtenir l'abril passat la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria periodística i acadèmica, ha subratllat que no es tracta només de reclamar l'autodeterminació del poble català.

Josep Maria Casasús

No n'hi ha prou amb demanar-ho, sinó que hem de posar bases per poder administrar-ho quan ho tinguem.




També considera que algunes realitats socials actuals són equiparables a les de principis del segle XX. El periodista ha destacat com a exemple la llengua catalana i ha subratllat que el model d'immersió lingüística 'no es pot tocar' ja que garanteix la cohesió social del país.

Preguntat per la reforma de la Constitució espanyola, Casasús ha lamentat que, per fer-la, s'hagi prescindit de les forces nacionalistes catalanes i basques, però que 'el mal ja està fet'. A més, ha assegurat que la reforma ha trencat el consens de les forces polítiques també a Catalunya, la qual cosa costarà molt de refer.

El periodista santcugatenc ha fet aquestes declaracions a la presentació del seu llibre: 'Crònica d'un país', que recull 15 articles periodístics que han tingut un impacte a Catalunya, entre 1909 i 2009.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.