Les visites als CAP baixen un 29% durant els mesos d'estiu


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa

Moment de la roda de premsa

Les visites als centres d'atenció primària de Sant Cugat als mesos d'estiu han baixat un 29% respecte l'any anterior, segons dades de Mútua Terrassa, concessionària del servei. En el cas del CAP Valldoreix, tancat a l'agost, el nombre d'usuaris ha disminuït un 51%, mentre que al CAP La Mina el descens ha estat d'un 14%. L'Ajuntament, Mútua Terrassa i el Servei Català de la Salut (CatSalut) han subratllat la manca d'incidències en la prestació del servei i que la qualitat de l'atenció s'ha mantingut.

Durant la presentació de les dades d'ús dels CAP aquest estiu, el regidor de Sanitat, Raül Grangé, s'ha felicitat per l'alt grau de civisme demostrat per la ciutadania davant les retallades aplicades en els serveis, xifrades entre un 18 i un 20% de la plantilla. Grangé també ha lamentat les situacions d'alarmisme generades i ha apel·lat a la responsabilitat de tothom.

Raül Grangé

Volem fer una crida a la responsabilitat en situacions d'aquest tipus ja que sovint sorgeixen missatges interessats i alarmistes.


El servei de pediatria ha estat el que ha patit un major descens d'usuaris, amb un 50%. Les visites de medicina familiar també han baixat, amb un 42% menys d'atencions.

El servei que ha incrementat el nombre d'atencions és infermeria amb un 41%, a causa del transvasament a aquesta àrea dels casos bàsics que fins ara resolia el metge de família. El director d'atenció primària de Mútua Terrassa, Josep Maria Grego, ha deixat clar que aquesta serà una pràctica comuna als centres que gestiona l'operador sanitari egarenc.

Josep Maria Grego

Intentem que els casos bàsics els atengui infermeria i així impedim que entrin a la consulta del metge



De la seva banda, el responsable a la comarca del CatSalut, Joan Parellada, ha fet pedagogia a l'hora d'explicar perquè s'han aplicat aquestes retallades en els centres d'atenció primària.

Joan Parellada

La gent ha d'entendre que actuacions com aquesta es fan per mantenir els serveis intactes la resta de l'any



El tancament del CAP de Valldoreix a l'agost, també es va fer extensiu al consultori de les Planes que tampoc no ha registrat problemes remarcables en la prestació del servei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.