El compromís de fer perdurar el llegat de Grau-Garriga centra l'acte d'homenatge pòstum


  • Comparteix:

Mig miler de persones han compartit el record del santcugatenc més universal en l'homenatge pòstum a Josep Grau-Garriga, aquest dimecres al Monestir. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha recordat la figura de l'artista com un dels grans creadors del nostre país. L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha mostrat orgullosa del caràcter santcugatenc de l'Escola Catalana del Tapís i s'ha compromès a fer créixer l'obra de Grau-Garriga. Els parlaments han precedit la inauguració de l'exposició 'Grau-Garriga. Tèxtil', que es podrà visitar fins el segon diumenge d'octubre a la Sala Capitular del Monestir i fins al segon diumenge de desembre a la Casa Aymat.

Familiars, amics i personalitats han estat presents a l'homenatge pòstum a Grau-Garriga, amb un clam conjunt: que l'art i l'obra de l'artista santcugatenc creixi i tingui el reconeixement que no ha tingut en vida.

En aquest sentit, el nebot de l'artista Ramon Grau ha reclamat un espai on exposar 'dignament' el seu llegat.

Ramon Grau

Fem possible que la ciutat i el país tinguin un espai digne on la seva obra pugui ser exposada.



Els assistents a l'acte han recordat Grau-Garriga com un enamorat de la vida, una persona apassionada, crítica amb el poder i disposada a buscar, indagar i trobar. Per totes aquestes paraules i fer acte de presència, la filla de l'artista, Esther Grau, ha fet un agraïment públic.

Esther Grau

No vull acabar sense agrair l'ajut que hem rebut per part de moltes persones des que el meu pare va morir. També a l'organització d'aquest acte.




El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha subratllat la condició de creador internacional de Grau-Garriga i s'ha compromés a donar difusió al seu art.

Ferran Mascarell

Aquelles nacions que no saben honorar els seus millors fills, no saben mirar endavant. Qui és generós amb el passat és generós amb el seu propi futur.





De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha mostrat orgull en nom de Sant Cugat per l'Escola Catalana del Tapís i ha elogiat la tasca d'ambaixador de l'artista amb la terra que el va veure néixer. Amb tot, ha assegurat que ara el repte és fer perdurar en el temps l'art de Grau-Garriga.

Mercè Conesa

Hem de fer que el seu llegat perduri a la nostra ciutat i al nostre país. El repte és més gran avui que abans.



L'homenatge ha continuat amb la inauguració de l'exposició 'Grau-Garriga. Tèxtil', a la Sala Capitular del Monestir. La mostra consta de vint obres seleccionades pel galerista Josep Canals i està patrocinada per l'Obra Social de Caixa Penedès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.