Oliveres considera 'vergonyós' i 'escandalós' que l'Estat dediqui 53 milions d'euros al dia a l'Exèrcit


  • Comparteix:

Arcadi Oliveres

Arcadi Oliveres

El president de l'ONG Justícia i Pau, el santcugatenc Arcadi Oliveres, lamenta que la despesa de l'exèrcit arribi aquest 2011 a 17.000 milions d'euros. L'economista ho considera 'escandalós', ja que l'Estat espanyol només dedica, per exemple, 25 milions d'euros per ajudar els damnificats per la sequera de la banya d'Àfrica.

Segons un informe del Centre d'Estudis Per la Pau, els pressupostos de Defensa de l'Estat espanyol superen els 17.000 euros anuals. Una quantitat 'escandalosa', per Arcadi Oliveres, sobretot si es compara amb els 25 milions d'euros destinats a la Banya d'Àfrica. Són declaracions a Cugat.cat.

Arcadi Oliveres

L'Estat dedica en total 25 milions d'euros per la sequera de la Banya d'Àfrica, mentre que en reserva 53 al dia per a l'exèrcit. És vergonyós.


El ministeri de Defensa ha baixat uns 600 milions d'euros en els seus comptes en comparació amb l'any passat. Però hi ha una 'trampa', avisa Oliveres, i és que a finals d'any es reben complements de crèdit no pressupostats, de manera que al final la xifra és superior.

D'altra banda, Justícia i Pau ha comparegut aquest dijous al matí en comissió al Parlament de Catalunya per denunciar la perillositat de les bales de goma utilitzades per la policia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.