Escriptors i editorials acorden signar contractes diferents per a l'edició en paper i la digital


  • Comparteix:

Els escriptors tindran contractes diferents per a les edicions en paper i digitals

Els escriptors tindran contractes diferents per a les edicions en paper i digitals

L'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya, a la qual pertanyen els poetes santcugatencs Marta Pessarrodona, Rodolfo Häsler i Eduardo Moga, ha acordat amb l'Associació d'Escriptors de Llengua Catalana i el Gremi d'Editors de Catalunya que se signin contractes separats per a les edicions dels llibres en paper i les digitals. Una decisió presa per encarar la nova era digital i que Pessarrodona considera imprescindible perquè no es cometin irregularitats en el sector.

Amb aquest acord, els escriptors s'asseguren rebre drets d'autor per a l'edició en paper i per la digital. L'escriptora santcugatenca Marta Pessarrodona considera que aquest acord és un pas endavant, però que encara queda feina a fer.

Marta Pessarrodona

Aquesta mesura és per evitar que es cometin irregularitats.


No obstant això, recorda que abans de l'acord ja es feia aquesta distinció, ja que ella va signar contractes diferents amb la publicació de l'obra 'França 1939'.

Pessarrodona ha reclamat, també, la regularització dels préstecs bibliotecaris perquè els escriptors obtinguin també els drets d'autor corresponents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.