L'AMTU aposta per ampliar el trasport transversal dins la corona metropolitana


  • Comparteix:

L'AMTU demana més connexions entre municipis

L'AMTU demana més connexions entre municipis

L'Associació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU), de la qual forma part Sant Cugat, reclama una millora i ampliació de l'oferta de transport públic entre les ciutats de la segona corona metropolitana, en el seu 10è aniversari. Segons l'entitat, la manca de connexió entre les diferents ciutats d'aquesta àrea fa que el 80% dels desplaçaments dins d'aquesta zona es facin amb vehicle privat. La connexió directa entre municipis i la millora de la xarxa ferroviària són algunes de les peticions que l'associació ha fet arribar al govern.

Una enquesta de l'associació calcula que a diari es fan 2'5 milions de desplaçaments dins l'àrea de la segona corona metropolitana, la majoria d'ells amb cotxe. El 78% d'aquests moviments comprenen recorreguts amb inici i final de trajecte en aquesta àrea. Segons la mateixa enquesta, el 65% dels usuaris de vehicles privats asseguren que la xarxa de transport públic no cobreix les seves necessitats. En canvi, aquestes xifres varien considerablement quan els desplaçaments tenen destinació Barcelona ja que la majoria de ciutadans opten pel transport públic.

El president de l'entitat, Josep Mayoral, creu que aquestes dades posen de manifest la necessitat d'una xarxa transversal. Són declaracions al programa 'Primera Plana' de Cugat.cat.

Josep Mayoral

Existeix la demanda de millora la mobilitat transversal. Aquesta demanda no està resolta amb l'oferta actual.




Mayoral aposta per un treball conjunt de les administracions locals i el Govern per establir i prioritzar quines són les necessitats d'infraestructures del territori de cara el propers anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.