Cultura alerta del risc econòmic que pateixen sis entitats de la ciutat


  • Comparteix:

Xavier Escura

Xavier Escura

El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha advertit que sis entitats santcugatenques estan en perill per manca de recursos econòmics i per una important reducció de participació. L'alerta arriba després que el ple aprovés la mesura d'incorporar una línia d'avals de 300.000 euros per a les entitats en dificultats als pressupostos de 2012.

En una entrevista a l'informatiu 'Primera Plana' de Cugat.cat, Escura ha destacat que més d'una entitat està en perill i ha explicat la gravetat de la situació.

Xavier Escura

Perilla més d'una entitat santcugatenca. No hi ha setmana que no rebi entitats amb l'aigua al coll.


El titular de Cultura ha especificat que en perill hi ha tant associacions grans com petites, tot i que no les ha detallat. Segons ha pogut saber Cugat.cat, l'Ateneu és una de les entitats que afronta serioses dificultats financeres. En aquest sentit, Escura ha explicat que l'Ajuntament està en converses amb responsables de l'Ateneu per 'donar oxigen' a l'entitat i buscar alternatives als tallers que ara presten i que se solapen amb els que ofereix ja la Casa de Cultura i el del Casal de Joves TorreBlanca.

El regidor de Cultura també ha explicat que l'Ajuntament vol servir d'aval per a les diferents agrupacions que hagin de demanar un préstec als bancs. Tot i això, ha remarcat que el consistori no pot fer ajuts a fons perdut i dubta que l'aval sigui útil per a les entitats que tenen un dèficit permanent.

En aquest sentit, Escura creu que les entitats han de posar ordre a la seva administració i la seva dinàmica financera per mirar de ser més rendibles. Per aquest motiu, les associacions que demanin un aval hauran de realitzar un curs de gestió d'entitats per garantir la seva sostenibilitat en el futur i presentar un projecte de viabilitat. Els cursos seran gratuïts i els duran a terme tècnics del consistori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.