Sant Cugat, quarta ciutat amb més qualitat de vida al país segons un estudi


  • Comparteix:

Imatge del Parc de Volpelleres.

Imatge del Parc de Volpelleres.

Sant Cugat és el quart municipi on es viu millor de Catalunya segons un estudi elaborat per investigadors de la Universitat d'Oviedo. Aquest rànquing, publicat a la 'Revista d'Economia Aplicada', sosté que Banyoles és la ciutat on hi ha més qualitat del vida del país, seguida de Ripoll, Olot i la nostra localitat.

El rànquing elaborat per investigadors de la Universitat d'Oviedo situa Banyoles, Ripoll, Olot i Sant Cugat com les ciutats on més bé es viu del país. La principal conclusió de l'informe és que Girona és la demarcació on hi ha més qualitat de vida i que Sant Cugat seria el municipi on millor es viu de Barcelona.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha valorat els resultats d'aquest estudi.

Mercè Conesa

Sempre hem pensat que un dels factors que incidia en la qualtiat de vida eren els espais verds.


La llista continua amb municipis com Torelló, Girona, Mollerussa, la Garriga, Vic i Igualada. Aquests 10 municipis catalans figuren entre els 50 de tot l'Estat on es viu millor. Barcelona ocupa el 75è lloc i és la primera gran ciutat en qualitat de vida. En el conjunt de l'Estat el primer lloc l'ocupa Pamplona.

Pel que fa a les 10 localitats de l'Estat espanyol on millor es viu, encapçala la llista Pamplona, seguida per Laredo (Cantàbria) i Sòria. Sant Cugat del Vallès ocupa el lloc número 22.

L'estudi ha tingut en compte les 643 localitats més grans de l'Estat espanyol -per sobre de 10.000 habitants- i s'ha elaborat amb dades del 2001, ja que, segons argumenten els investigadors en l'estudi, són les més recents que hi ha disponibles. En les localitats de la mostra estudiada, hi viu el 76,3% de la població estatal. La recerca avalua aspectes com el consum, els serveis socials, l'habitatge, el transport, el medi ambient, el mercat de treball, la salut, la cultura i el lleure, l'educació i la seguretat.

L'informe també estableix un llistat de les poblacions on es viu pitjor, i no hi ha cap localitat catalana entre les 50 que tenen menys qualitat de vida. De fet, una de les conclusions de la recerca és que al nord i al centre de l'estat espanyol és on es viu millor, mentre que la qualitat de vida és pitjor al sud. El municipi on pitjor es viu és Barbate (Cadis).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.