Les entitats confien que els avals municipals obrin el crèdit al teixit associatiu


Temes relacionats

Les entitats podran optar a avals condicionats per garantir la seva viabilitat (20/set/11)


  • Comparteix:

Mostra d'entitats del 2010

Mostra d'entitats del 2010

Les entitats de la ciutat veuen amb bons ulls la línia d'avals anunciada per l'Ajuntament, tot i que esperen a llegir la lletra petita de la proposta. En general, les entitats creuen que la mesura facilitarà l'accés al crèdit, ara força restringit per les entitats financeres. El ple municipal ha aprovat per unanimitat aquesta proposta, que s'inclourà als pressupostos de l'any vinent.

Es tracta d'una línia d'avals condicionats, ja que les entitats que ho demanin hauran de realitzar un curs de gestió i un pla de viabilitat tutelat per garantir la sostenibilitat econòmica en un futur.

Segons les entitats consultades per Cugat.cat, la mesura serà d'ajuda per al teixit associatiu local. Són declaracions dels presidents de Castellers, Santi Casanova; de l'Ateneu, Margarida Cleris, i del Club Muntanyenc, Francesc Cruces, respectivament.

Entitats

No hem entrat en el fons, però ens sembla bé. / D'entrada ho valorem positivament. / És una mesura encertada.



Una de les primeres entitats que s'ha interessat per la iniciativa és La Unió. Segons el seu president, Pere Marín, la línia d'avals els permetria accedir al crèdit i solucionar part de la difícil situació econòmica de l'entitat. Per això, Marín ha confirmat que és una mesura que estan estudiant, però que encara no hi ha res concretat.

Tot i l'acceptació inicial de la mesura, les entitats esperaran a conèixer els detalls i les condicions concretes per decidir si ho demanaran. Ho han explicat un dels directors del Grup Mediterrània, David Gil, que pertany a La Unió, i els presidents del Club Muntanyenc i de Castellers, respectivament.

Entitats

S'ha de mirar i estudiar. / Estem en una situació econòmica estable. / Entenem que l'Ajuntament demani unes condicions.






La línia d'avals comptarà amb una dotació de 300.000 euros dins els pressupostos del 2012.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.