Un nou sistema de validació aplega els títols de transport i la targeta ciutadana

Societat

Publicat el 26/set/11 per Jon Sindreu

L'Ajuntament ha posat en marxa un nou sistema de validació sense contacte per als títols propis de transport i incorpora la targeta ciutadana en el mateix suport. El tinent d'alcalde de Mobilitat, Jordi Puigneró, ha destacat que els dos títols de transport que fan servir aquesta tecnologia, la T-Jove i la T-Gran, incorporaran properament més funcions de targeta ciutadana que permetin obtenir descomptes en diversos serveis de la ciutat.

A través de la tecnologia Desfire, l'Ajuntament ha instal·lat un nou sistema de validació sense contacte per als títols propis de transport, al qual incorpora la targeta ciutadana en el mateix suport. Aquest nou sistema de títols de transport sense contacte amb tecnologia Desfire és pioner a tot el país i, també, a tot l'àmbit de l'ATM.

Uns 400 santcugatencs ja utilitzen el nou sistema de descomptes per a jovent i gent gran en el transport públic municipal després dues setmanes de la seva entrada en funcionament. Segons Puigneró, la gran quantitat d'usuaris que han sol·licitat les targetes en només dues setmanes indica que aquests sectors socials estan apostant per aquest sistema.

Jordi Puigneró

En aquests 15 dies vora 400 persones han demanat la targeta.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




L'EMD de Valldoreix també implantarà el nou sistema en els seus autobusos. El vocal de Transport de l'EMD, Joan Ribera, ha indicat que els nous títols, fabricats a partir d'una targeta laminada amb un xip electrònic, són més ecològics perquè permeten eliminar l'ús del paper.

Joan Ribera

Està feta d'un plàstic reciclable que respon a la sostenibilitat de la qual fem bandera.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Les noves T-Jove i T-Gran, dirigides a joves d'entre 13 i 29 anys i jubilats respectivament, es poden sol·licitar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC). Els abonaments, que són gratuïts per la gent gran i tenen un preu de 180 euros per als joves, només podran ser utilitzats pel seu propietari titular per tal de reduir-ne el mal ús i eliminar els fraus.

L'Ajuntament vol seguir apostant per aquest nou sistema tarifari amb la creació de la T-Infant i la T-Sènior, que cobriran la resta de franges d'edat.