Els CAP, preparats per a la nova campanya contra la grip que comença avui


  • Comparteix:

Els CAP ja tenen a punt la campanya per lluitar contra la grip

Els CAP ja tenen a punt la campanya per lluitar contra la grip

La campanya de vacunació contra la grip comença aquest dilluns i tindrà una durada de dos mesos, fins l'últim dimecres de novembre. Per prevenir el contagi, els centres d'atenció primària de la ciutat (CAP) recomanen la vacunació dels col·lectius de risc, no sortir ni fer exercici a hores intempestives i estar ben hidratat.

En cas d'haver contret la malaltia, el director del CAP Sant Cugat, Carles Martí, suggereix fer repòs, prendre analgèsics o antitèrmics i consultar amb els metges en cas que els símptomes empitjorin. Martí ha detallat quins són els grups amb més probabilitats d'agafar el virus.

Carles Martí

Les persones més grans de 60 anys, aquelles que tenen una malaltia crònica i els pacients immunodeprimits.


El director del CAP adverteix que el personal sanitari i aquells que fan serveis a la comunitat, com els policies o bombers, també haurien de vacunar-se. A partir d'aquest dilluns, el departament de Salut distribuirà 1'2 milions de vacunes als centres sanitaris del país i reserva una partida de 30 milions d'euros en cas que hi hagi epidèmia.

Sobre aquesta possibilitat, Martí ha explicat que cada quatre o cinc anys el virus actua amb més intensitat i això multiplica els casos de grip. També ha assegurat que els CAP locals tenen mesures preparades en cas que el nombre de contagiats sigui molt elevat.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.