L'Ateneu apropa l'Amèrica Llatina a Sant Cugat


  • Comparteix:

Moment de la presentació en roda de premsa

Moment de la presentació en roda de premsa

L'Ateneu vol donar a conèixer la realitat de l'Amèrica llatina a través de la seva literatura. Per aquest motiu dedicarà els cicles de xerrades d'octubre i novembre a aquest aspecte. En el projecte hi col·laborarà un grup d'investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) anomenat 'Cos i Textualitat' format per professors catalans i llatinoamericans. Les xerrades es portaran a terme cada dimarts, a partir de la setmana vinent.

El responsable de Relacions Institucionals de l'Ateneu, Toni Ramon, explica un dels objectius de les xerrades.

Toni Ramon

Podem plantejar des del nord una relació amb el sud sense les desigualtats que marquen els grans estats.


Les xerrades volen donar a conèixer autors llatinoamericans que difonen a través de la literatura la seva manera de veure la realitat del seu territori. Per fer-ho s'han triat escriptors que parlen de com es viuen temes de violència, dictadures o l'homosexualitat als seus països. Per tal d'aconseguir-ho els organitzadors han plantejat els cicles com un viatge pels països del sud.

Els ponents seran del grup d'investigació de la UAB 'Cos i Textualitat' i la seva intenció és no limitar-se a expandir la literatura sinó que també la vida social i cultural llatinoamericana en un total de set sessions.

L'Ateneu està interessat en que el cicle de xerrades doni peu a l'obertura de nous debats i col·loquis per tal d'apropar el món llatinoamericà als santcugatencs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.