La Unió decidirà el seu futur d'aquí a dues setmanes


Temes relacionats

Escura reconeix que ubicar la sala B al Teatre la Unió sortiria més car a l'Ajuntament (23/set/11)

El Teatre la Unió ha renovat la seva junta directiva (23/jun/11)

L'Ajuntament aposta per un acord amb el Teatre la Unió en el marc del PLEC (19/abr/11)


  • Comparteix:

Bernat Picornell i David Pujol són membres de la direcció del Teatre la Unió

Bernat Picornell i David Pujol són membres de la direcció del Teatre la Unió

La Unió decidirà d'aquí a dues setmanes en assemblea extraordinària si accepta l'oferta de l'equip de govern per eixugar el seu deute, i quines alternatives té l'entitat per intentar conservar la major part del seu patrimoni. La direcció presentarà la setmana abans al consistori un pla de viabilitat econòmica que analitzi les diferents possibilitats de recapitalitzar l'entitat, incloent les aportacions dels socis i les seccions.

La directiva ha remarcat que la decisió d'acceptar o rebutjar l'oferta de l'equip de govern, que aportaria 485.000 euros a canvi de convertir el teatre en un espai de titularitat pública, correspon finalment als socis. Ho ha aclarit el membre de la direcció de La Unió Bernat Picornell que ha explicat que l'objectiu d'aquest procés és oferir a l'assemblea extraordinària la possibilitat de triar entre totes les opcions possibles.

Bernat Picornell

Volem que hi hagi unanimitat i convenciment per part dels socis es decideixi el que es decideixi.


L'esperança de l'associació és trobar alternatives que permetin a La Unió conservar com a mínim part del patrimoni, ja sigui a través de les aportacions dels socis i les diferents seccions o demanant un crèdit a alguna entitat financera. Segons Picornell, una de les vies per aconseguir-ho és mitjançant una campanya de màrqueting que millori la imatge de l'entitat i permeti augmentar el nombre de socis i d'aportacions privades.

Bernat Picornell

Aquests últims anys La Unió no havia tingut una obertura prou gran al poble.



El deute de La Unió ascendeix actualment a uns 400.000 euros, i per tant quedaria totalment eixugat si acceptés l'oferta del consistori. Si finalment aquesta opció fos rebutjada pels socis, l'àrea de Cultura de l'Ajuntament s'ha compromès a buscar alternatives per ajudar el col·lectiu, com podria ser la nova línia d'avals a les entitats que recentment ha aprovat el ple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.