Sant Cugat, protagonista d'un article del 'National Geographic'


Temes relacionats

Un estudi demostra la combinació de mesures per reduir la població de mosquit tigre (21/jul/11)


  • Comparteix:

Segons l'estudi, una de les mesures clau és evitar els petits bassals d'aigua

Segons l'estudi, una de les mesures clau és evitar els petits bassals d'aigua

La revista 'National Geographic' s'ha fet ressò d'un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) dut a terme a Sant Cugat. Es tracta d'una investigació sobre el mosquit tigre que conclou que la proliferació d'aquest insecte disminueix a la meitat quan s'apliquen tres mesures de prevenció conjuntes: evitar l'aigua estancada, utilitzar insecticides per eliminar larves i netejar les escombraries.

En el seu article, publicat al número de setembre, 'National Geographic' destaca que és el primer estudi experimental publicat a Europa que confirma la possibilitat de frenar la proliferació del mosquit tigre. L'estudi de la UAB, també dut a terme a Rubí, va començar el febrer del 2008 i va publicar-se el passat mes de juliol. Al llarg d'aquests dos anys, els científics de la universitat han inspeccionat més de 3.000 cases dels dos municipis, s'han entrevistat amb prop de 700 persones i han col·locat petites trampes experimentals en habitatges de les zones més afectades.

El mosquit tigre, provinent del continent asiàtic, està present a Catalunya des del 2004, quan va ser vist per primera vegada a Sant Cugat. Des d'aleshores, s'ha expandit pel territori català i ja afecta 119 municipis i, potencialment, cinc milions de persones. Tant la revista científica com el treball de la universitat destaquen que és el primer insecte amb presència a Europa capaç de transmetre malalties tropicals com la febre groga i el dengue.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.