Les escoles, prudents amb el retard dels pagaments de la Generalitat


  • Comparteix:

Escola Thau

Escola Thau

Les escoles concertades cobraran amb un mes de retard la transferència de la conselleria d'Ensenyament corresponent a les despeses de l'agost i el setembre. Les escoles concertades de la ciutat ho consideren un endarreriment 'assumible', tot i veure amb preocupació les reduccions pressupostàries que el govern està duent a terme en el sector educatiu.

El 'Periódico de Catalunya' s'ha fet ressò aquest dilluns d'un correu electrònic del director general de Centres Concertats i Centres Privats de la Generalitat, Miquel Garcia, en què comunicava a aquests centres que la transferència per les despeses mensuals de funcionament de l'agost i del setembre arribarien a 60 dies.

Davant d'aquesta informació, els centres concertats santcugatencs lamenten el retard. No obstant això, consideren que si l'endarreriment no s'allarga més és 'assumible' per a les escoles. El director de l'escola Thau, Ricard Bahí, i la directora titular de l'escola Santa Isabel, Blandina Niubó, ho han explicat a Cugat.cat.

Responsables escoles concertades

Comptem amb la fidelitat que al final ho cobrarem. Si no passa d'aquí, podrem tirar endavant. / Si es cobra no tindrà massa implicacions. Esperarem pacientment.


Els centres concertats consultats per Cugat.cat no han volgut fer alarmisme del tema i han recordat que la Generalitat ja pagava amb dos mesos de retard anys enrere.

D'altra banda, des de l'escola La Farga es miren l'anunci amb preocupació i asseguren que és fer passos enrera. El responsable de relacions institucionals del centre santcugatenc, Marçal Quintairas, ha assegurat que els diners que obtenen del govern són molt necessaris, ja que ajuden a pagar les factures de la llum, l'aigua i l'electricitat, entre d'altres.

Marçal Quintairos

Tenim una gran preocupació perquè aquests diners són molt necessaris. Haurem de demanar pòlisses de crèdit per fer front a les despeses.



El retard dels pagaments no afectarà les nòmines dels professors, segons ha assegurat la Generalitat. Aquesta mesura s'afegeix a l'ajornament dels pagaments de les residències concertades, a les patronals sanitàries i a les farmàcies.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Tots els diners que reben haurien d'anar a la Publica, aixi que ... evidenment no ve de mig mes.....

Manel Roca BAringo. Enviat el 5/oct/11


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.