El Grup Barnils rebutja la reforma de la Llei de la CCMA per possible control polític sobre els mitjans públics


  • Comparteix:

Logotip del Grup de Periodistes Ramon Barnils

Logotip del Grup de Periodistes Ramon Barnils

El Grup de Periodistes Ramon Barnils alerta que la reforma de la Llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMAA) pot fer incrementar el control polític sobre TVC i Catalunya Ràdio. L'associació creu que amb l'argument de retallar despesa es pretén reduir el Consell de Govern, i això, segons el grup, suposa més control sobre l'elecció de nous integrants. Tampoc entén la minva de membres del Consell Assessor ja que aquests no cobren cap sou. La reforma ha tirat endavant en la primera fase parlamentària gràcies a un acord entre CiU i el PP.

El Consell de Govern té actualment 12 membres i amb la nova llei en passarien a ser cinc, que si en una primera votació no sobrepassen dos terços del Parlament, aquests podran ser escollits per majoria absoluta. El grup veu en aquesta reforma un 'clar augment del control polític i governamental' sobre l'elecció de nous membres.

El grup de periodistes diu que tampoc comparteix la desaparició de la figura del director general, les funcions del qual passen a ser assumides pel president de Consell. A més, afegeix que no troba greu la reducció d'integrants sinó el fet que en cap apartat la nova llei garanteix que l'objectiu és escollir professionals 'acreditats' i independents'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.