ASDI i el Taller Jeroni de Moragas agraeixen els pagaments de la Generalitat, tot i el retard


  • Comparteix:

Seu d'ASDI a Valldoreix

Seu d'ASDI a Valldoreix

El suport econòmic de les institucions és la principal necessitat a cobrir segons les entitats d'acollida de persones amb discapacitat física i psíquica de Valldoreix, com el Taller Jeroni de Moragas i l'Associació Pro-Disminuïts Físics i Psíquics (ASDI). Els col·lectius han coincidit en què el pagament del 50% de l'assignació de setembre de la Generalitat ha suposat un alleujament important, tot i arribar tard. Les entitats, juntament amb l'Associació Telefònica d'Assistència als Minusvàlids (ATAM), han fet aquesta reflexió durant la visita que han rebut aquest divendres per part de l'alcaldessa, Mercè Conesa, i del president de l'EMD, Josep Puig.

L'anunci de la Generalitat de posposar els pagaments a residències públiques i concertades aquest setembre va posar en alerta els diferents centres de Sant Cugat. Finalment, la conselleria de Benestar i Família va anunciar que es destinaria, com a mínim, el 50% de les assignacions de setembre i la totalitat de les d'octubre. Tot i el retard a diversos centres, ASDI i el Taller Jeroni de Moragas de Valldoreix consideren que l'ajut econòmic ha estat un alleujament per continuar endavant.

A més, les entitats afirmen que rebre el pagament és una de les majors necessitats per als centres. Així ho han explicat a Cugat.cat, la presidenta d'ASDI, Mercè Martínez i la gerent del Taller Jeroni de Moragas, Cristina Monteagudo.

Mercè Martínez/ Cristina Monteagudo

Necessitem el suport econòmic perquè els sous s'han de continuar pagant. / Tenim la necessitat de saber amb quants diners podem comptar.




Els col·lectius han rebut aquest divendres la visita del president de l'EMD Valldoreix, Josep Puig, i de l'alcaldessa. Conesa ha explicat el sentit de la visita.

Mercè Conesa

Hem visitat les entitats per copsar la situació que estan vivint i les dificultats que poden tenir, així com buscar línies de treball conjunt.




De la seva banda, el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, també s'ha posat a disposició de les entitats per establir línies de cooperació.

Josep Puig

No tenim competències però sí tenim una vocalia que fa un seguiment. Per qualsevol problema hi ha línia oberta per trobar la solució.




La visita als centres també ha comptat amb la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, i el regidor de Serveis Socials, Raül Grangé.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.