La Unipau debat sobre els xocs culturals en la primera 'Nit temàtica'


  • Comparteix:

Portada del llibre de Jonathan Spence

Portada del llibre de Jonathan Spence

El xoc cultural que van suposar els contactes inicials entre Europa i la Xina al segle XVII és la premisa de la primera 'Nit Temàtica' que organitza la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) divendres de la setmana vinent. El debat sorgirà a partir de la descripció que en fa d'aquesta trobada l'escriptor Jonathan D. Spence a l'obra 'La pregunta de Hu'. La trobada es farà a la Casa de Cultura a partir de les vuit del vespre.

'La pregunta de Hu' relata la història de John Hu, un xinès convers al catolicisme originari de Guangdong, que va entrar al servei del missioner jesuïta francès Jean-François Foucquet. Quan Foucquet va tornar a França el 1722, l'estrany comportament de Hu el va portar a un asil de malalts mentals.

Jonathan D. Spence reconstrueix aquesta història a partir d'arxius francesos, britànics i vaticans i narra la suposada demència del xinès en relació amb el xoc cultural entre els dos continents, amb diferents definicions de lleialtat, bogeria i obligació moral.

La primera 'Nit Temàtica' comptarà amb la presentació del periodista i historiador Josep Maria Perceval. L'activitat començarà a les vuit del vespre i es farà la Casa de Cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.